Το πασίγνωστο στη χώρα μας βερύκοκο κατάγεται στην πραγματικότητα από τις περιοχές της βόρειας Κίνας και η καλλιέργεια του δέντρου του φαίνεται πως μεταφέρθηκε στην Ελλάδα από τον Μ. Αλέξανδρο. Σήμερα η πιο διαδεδομένη ποικιλία έχει ημίγλυκη γεύση και προέρχεται από την Τουρκία, που είναι η υπ’ αριθμόν ένα χώρα παραγωγός του συγκεκριμένου φρούτου.
Έτσι κι αλλιώς η γεύση του έχει κατατάξει το βερύκοκο στις αγαπημένες μας διατροφικές συνήθειες, αξίζει όμως να θυμόμαστε και τις πολύτιμες θρεπτικές του ιδιότητες. Γιατί τα βερύκοκα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες (φλαβονοειδή και καροτενοειδή), βιταμίνες (Α, C, B3) και μέταλλα (κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, μαγγάνιο), συμβάλλοντας μεταξύ άλλων στην καλή λειτουργία της όρασης, των αγγείων και του πεπτικού συστήματος. Εντάξτε τα στο πρωινό σας αλλά και στις αλμυρές ή γλυκές παρασκευές σας, για να πετύχετε ένα εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα… Ιδανικά για μια ισορροπημένη ημίγλυκη γεύση στην παρασκευή ψητού κρέατος με σάλτσα!