Εκλεκτά διαλεγμένα γλυκά αμύγδαλα από την Θεσσαλία, η καθημερινή μας υγιεινή συνήθεια!
Ο καρπός της αμυγδαλιάς ανήκει στις διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου από την αρχαιότητα και πολλοί ήταν οι λαοί που επέλεξαν να τον εντάξουν στη γαστρονομική τους παράδοση (Χετταίοι, Έλληνες, Ρωμαίοι κ.ά.).
Η πιο αγαπημένη ποικιλία στη χώρα μας είναι η ποικιλία «Τέξας», το μικρό γλυκό αμύγδαλο, ιδανικό για κάθε ώρα και απαραίτητο μέρος μιας ισορροπημένης και υγιεινής καθημερινής διατροφής.
Η διατροφική του αξία είναι υψηλή αφού μόλις μια χούφτα περιέχει 7γρ. καθαρής πρωτεΐνης. Είναι πλούσιος σε πολυακόρεστα λιπαρά, φυτικές ίνες και φυτοστερόλες και διακρίνεται για την υψηλή συγκέντρωσή του σε ιχνοστοιχεία, βιταμίνες Ε και Β2 και μια σειρά από πολύτιμα μέταλλα (π.χ. σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο). Έχει επίσης, αντιοξειδωτική δράση και μειώνει την κακή χοληστερόλη του αίματος, προστατεύοντάς τον οργανισμό από καρδιαγγειακές παθήσεις, ενώ είναι κατάλληλο και για την ρύθμιση του βάρους.