Το κελυφωτό φυστίκι καλλιεργείται στη γη για περισσότερα από 8000 χρόνια.
Πρωτοεμφανίστηκε στη δυτική Ασία και μέσα στο χρόνο η παραγωγή του διαδόθηκε στην ευρωπαϊκή και την αμερικανική ήπειρο. Το κελυφωτό φυστίκι, παρότι στη χώρα μας πλέον παράγεται σε μεγάλες ποσότητες και σε διάφορα μέρη (Φθιώτιδα, Μεσόγεια Αττικής,
Περιοχή Μεγάρων και αλλού), έχει καθιερωθεί να καλείται “Φυστίκι Αιγίνης” χάρη στο νησί της Αίγινας που έχει το ιστορικό προνόμιο να παράγει ίσως το γευστικότερο και ποιοτικότερο κελυφωτό φυστίκι του κόσμου. Οι κλιματικές και εδαφικές συνθήκες του νησιού επιτρέπουν στην Αίγινα να παράγει ένα φυστίκι, το οποίο μπορεί να μην πλησιάζει σε μέγεθος τους καρπούς των άλλων περιοχών, αλλά η ιδιαίτερη και μοναδική γλυκειά του γεύση ξεπερνά κάθε ανταγωνιστή του.
Η οικογένεια Χασιώτη, πιστή στην αναζήτηση της ποιότητας και του εκλεκτού ξηρού καρπού εξασφαλίζει πάντα για εσάς αυθεντικό φυστίκι από τη νησί της Αίγινας διαθέσιμο στο κατάστημά μας σε όλες τις μορφές του.
Θρεπτικά, εξάλλου, το φυστίκι είναι από τους καλύτερους ποιοτικά και πιο νόστιμους ξηρούς καρπούς. Χαρακτηρίζεται σαν μια τροφή μεγάλης θρεπτικής αξίας, πλούσια σε βιοτίνη, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, ανόργανα άλατα και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά που μειώνουν την LDL χοληστερόλη προστατεύοντας έτσι την καρδιά μας. Εντάξτε τον στην καθημερινότητά σας και επωφεληθείτε, λοιπόν, από τις ιδιότητές του.