Κάθε αρχή του φθινοπώρου αναζητούμε για εσάς τις καλύτερες ποικιλίες ελληνικού καρυδιού στην ελληνική ύπαιθρο και φροντίζουμε να επιλέξουμε μόνο τις καλύτερες. Από την κοιλάδα του Φενεού, στην ορεινή Φθιώτιδα και το Δομοκό μέχρι τον ακριτικό Έβρο, η ελληνική γη μας δίνει πλέον εξαιρετικής ποιότητας καρύδια. Τα σπάμε και τα διαλέγουμε καθημερινά στο χέρι φροντίζοντας να είναι όλο το χρόνο φρέσκα διατηρώντας όλη τους τη γεύση και το σύνολο των θρεπτικών τους στοιχείων αφού είναι ως γνωστόν πολύτιμα για τη διανοητική αλλά και για τη σωματική μας υγεία.
Η αιτία της ευεργετικής δράσης των καρυδιών βρίσκεται στη θρεπτική συστασή τους, η οποία περιλαμβάνει τα γνωστά σε όλους μας ωφέλιμα λιπαρά (Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα), που αποτελούν το 70% του λίπους τους, αλλά και φυτικές ίνες, βιταμίνες (Α, Ε, Κ και συμπλέγματος Β) και πολύτιμα μέταλλα (ασβέστιο, μαγνήσιο, χαλκό, κάλιο, σελήνιο). Χάρη σε όλα αυτά, τα καρύδια μπορούν να μειώσουν την κακή (LDL) και να αυξήσουν την καλή (HDL) χοληστερόλη, βοηθώντας στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος αλλά και να δράσουν προληπτικά εναντίον διάφορων μορφών καρκίνου (μαστού, προστάτη, εντέρου).