Ο συγκεκριμένος καρπός προέρχεται από ένα δέντρο που ευδοκιμεί στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου και ήταν γνωστός στην αρχαία Ελλάδα ως “κόρυλος”. Η λέξη “φουντούκι” έχει αντίθετα τουρκική ρίζα, ενσωματώθηκε στο ελληνικό λεξιλόγιο στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και μας θυμίζει την εντατική και ποιοτική καλλιέργεια της φουντουκιάς ακόμη και στη σημερινή Τουρκία. Στο κατάστημά μας έχετε, ωστόσο, την ευκαιρία να βρείτε δίπλα στην κλασική τουρκική ποικιλία φουντουκιού, και τις αντίστοιχες ελληνικές, είτε στην ακατέργαστη είτε στην αποφλοιωμένη μορφή τους.
Τα φουντούκια διακρίνονται για την ιδιαίτερη γεύση τους, κυρίως όμως για την υψηλή διατροφική τους αξία. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες (Β1 – θειαμίνη, Β6 και Ε) και μέταλλα (χαλκό, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο και κυρίως μαγγάνιο), ενώ έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ και σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Ακόμη, συμβάλλουν στην αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού, στην προστασία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος και στη σωστή λειτουργία της καρδιάς και του κυκλοφορικού συστήματος. Γι’ αυτό ήρθε λοιπόν η ώρα να τα εντάξετε και εσείς στις διατροφικές σας συνήθειες!